Tavaszi zsongás

Bábolna

„Egy igazán izgalmas összevetést hozott a Goldhorse sportlótáp által támogatott, U25-ös nagydíj Húsvét vasárnap Bábolnán. Nyolc fiatal lovas tudta lelovagolni a Grand Prix alappályáját hibapont nélkül, ezután következett a mindent eldöntő összevetés. 

Kovács Roland tudott győzni, rutinos ménjével Sir Winston C-vel. 

A kiskunhalasiak Európa-bajnok lovasa, Weinhardt Virág első és utolsó összevetőként, két lóval is lovagolhatott a mindent eldöntő körbe és végül második lett Equest Cha Cha-val és ötödik London’s Chaganával. 

Zárug Gyula tanítványa, Magyar Balázs pej kancájával, Lady Winnerrel is egy nagyon lendületes lovaglást mutatott be, így övé lett a harmadik hely.

 Szabó-Máriás Sára Medállal lett a negyedik, hatodik a Hárskúti lovasklub versenyzője, Bazsó Gergely tanítványa, Simicska Anna és a szürke, Courage T Z. A Goldhorse U25-ös nagydíj hetedik helyén Ferencz Dalma Mercedes végzett, nyolcadik Kiss Dominika.” (dijugratoszkag.hu)

Kecskemét

„A 25 év alatti korosztály versenye is izgalmasra sikeredett. A 135 centiméteres döntő próbára tette a párosokat, összesen hárman jutottak be az összevetésbe, ahol egyedüli hibátlannal Weinhardt Virág ért célba, ezzel egy újabb GP győzelemmel szaporítva sikereinek hosszú sorát.

Második helyen végzett Szabó-Máriás Sára, aki két helyezést javított Bábolnai eredményén Medállal.

Az Airvent Lovasklub új igazolása, Lehotai Máté még csak most kezdett dolgozni új lovaival, de máris egy harmadik és egy negyedik hellyel örvendeztette meg a hazai szurkolótábort.Ötödik lett a Bábolnai forduló győztes párosa, Kovács Roland és Winston-C, míg hatodik helyen Kiss Lizanna végzett Cloéval.” (dijugratoszakag.hu)

La Ballena Spring Cup 

Egy számunkra új, Magyarországon talán nem annyira ismert sporttal is megismerkedtünk, a lovaspólóval.  Európa számára az Indiában szolgáló angol lovastisztek fedezték fel a lovaspólót 1850 környékén. 1859-ben alapították az első angol Polo Clubot, hazánkban a sportág a ’90-es évek elején érkezett meg. Meghívást kaptunk a La Ballena Spring Kupára, ahol két hazai csapat mérkőzött meg egymással, a La Ballena Polo Klub és a Káli Polo Klub egy barátságos mérkőzés keretein belül. A három napos kupa győzteseként végül a La Ballena Klub került ki, a hihetetlenül izgalmas és látványos mérkőzések után.

Annyi bizonyos, hogy a lovaspóló nagyon nagy fegyelmet, képzettséget igényel a lovaktól, és rettentő nagy fokú „robbanékonyságot”, így takarmányozási szempontból már tudjuk, hogy a Power Pellet jó barátja lehet a póló póniknak is!