MSLT Prémium Hétvége – 2018. szeptember 8-9

fotó: Hajdú Kriszta

A Nemzeti Lovardában szeptember 8-án és 9-én zajlott a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének rendezvénye, az MSLT Prémium Hétvége, ahol országos kancavizsga és csikóchampionátus zajlott, illetve eladó lovak is bemutatásra kerültek.
A rendezvény egyik kiemelt támogatója az UBM Farm Zrt. és a Goldhorse volt, ahol saját standon állítottunk ki és értékes ajándékokkal díjaztuk a győztes és helyezett lovak tenyésztőit.
A Prémium Hétvége elnevezés méltón tükrözi a rendezvény színvonalát, hiszen profi módon bemutatott és felkészített lovakat, csikókat láthattunk extra adottságokkal, küllemmel és mozgással. A rendezvény méltó helyszíne volt a megújult Nemzeti Lovarda, és az MSLT munkatársai egy meglehetősen jól megszervezett és elit rendezvényt valósítottak meg, melynek látogatottsága is mutatja az igényt, és az érdeklődést a hasonló lovas szakmai rendezvények iránt.
A hazai sportlótenyésztés helyzetét tükrözte az esemény, amely mára már szintén azonosulni látszik a „prémium” elnevezéssel. Sok bemutatott ló elérte a prémium kategóriát a 80 %-os pontszám fölé emelkedéssel, így a bíráknak igen nehéz feladata, nem csak a tűző napon való ácsorgásban, hanem a legjobb kiválasztásában is megmutatkozott.
Gratulálunk a tenyésztőknek, a szervezőknek, és sok sikert kívánunk a lovasoknak, akik majd a jövő generációt viszik sikerre!