Miért a Goldhorse?

A Piacot áttekintve ma Magyarországon rengeteg féle lótáppal találkozhatunk, főképpen külföldi késztápokkal, müzlikkel. Felvetődik a kérdés tehát, hogy miért a Goldhorse lótápokat válasszuk? Miért hatékonyabbak a Goldhorse lótápok más, neves lótáp márkák kínálatától?
Az UBM Magyarország, a Goldhorse lótápok forgalmazója, a legnagyobb takarmány gyártó és forgalmazó cége, mely saját akkreditált takarmányvizsgáló laborral rendelkezik. Ily módon, az ország minden pontjáról találkozunk széna illetve zabmintákkal, melyeket a lótartók kérésére vizsgáltatunk be.
Ha követjük a Kentucky Equine Research ajánlásait, mely a világ legnagyobb lótakarmányozást kutató bázisa, általánosságban elmondhatjuk, hogy a Goldhorse tápjai illeszkednek a legjobban a hazai adottságokhoz, kiegészítve a szálas és a gazdasági abraktakarmányokat. Minden adott ország lovaknak szánt késztáp gyártására vonatkozik ez, hiszen a klimatikus viszonyok, domborzati- talaj adottságok, a mezőgazdasági munkálatok mindenhol más mikro- makroelem szintet eredményeznek, amit a késztápok, koncentrátumok tudnak kiegyensúlyozni a tömegtakarmányokat kiegészítve.
Kiemelendő az etetett szálas- és abraktakarmányok évenkénti bevizsgálása, hogy tisztában legyünk vele valójában mit eszik lovunk és az mennyire elégíti ki szükségleteit. Sajnos nem eléggé bevett szokás a takarmány bevizsgálása, pedig nem nagy költség, és nélkülözhetetlen információkhoz juthatunk általa. Fontos ez ha lovakat tenyésztünk, versenyeztetünk, de akkor is, ha csak hosszú egészséges életet szeretnénk biztosítani a számára!
A takarmányadagok megfelelő beállítása segít elkerülni számos fejlődési rendellenességet születendő, vagy már meglévő csikónknál, megelőzhetünk vele emésztési problémákat, a szervezetben fellépő gyulladásokat, a ló idegrendszere helyre billen, kiegyensúlyozottá válik, és képessége maxiumumát tudja nyújtani adott képzettségi szinten.
A Goldhorse lótápok lovaknak készülnek, kizárólag lovaknak megfelelő, minőségi alapanyagokból, mely kiszolgálja a lovak minden igényét kiegészítve a tömegtakarmányokat!