Lovastanári- és Szervező Hippológus Msc. képzés – a Goldhorse alkotói is bekapcsolódtak

Február 25-én az Állatorvostudományi Egyetemen hatodik alkalommal indult a Lovastanár (Hippológus) Szak.

A magas szintű általános lovas műveltséget adó oktatás öt évfolyamán eddig 102-en szereztek diplomát. A 2019-2020-as tanévben 24 hallgató kezdte meg tanulmányait.

Az alaptantárgyakat (állat-, állatorvos-, sport-, közgazdaságtudományok, lovas vállalkozások szervezése és üzemeltetése) az egyetem nemzetközi rangú professzorai, köztük Dr. Sótonyi Péter rektor, tanszékvezető, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, a lovas szakágak gyakorlati tudásanyagát világbajnokok, mesteredzők, olimpikonok (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Dallos Gyula, Kassai Lajos, Tuska Pál, Széplaki Pál, Szegedi Gábor) oktatják.

Az UBM megtisztelő módon bekapcsolódott az oktatásba: Reischl Sámuel, a Goldhorse receptjeinek megalkotója, aki a takarmányozási témakör előadására kapott megbízást.

Reischl Sámuel előadásai mérhetetlenül hasznos információkat adtak a tanulni, fejlődni vágyó hallgatóknak. A hosszú nap ellenére mindenki érdeklődve hallgatta a tapasztaltabb lovasok számára is újdonságot jelentő téziseket.

A 4. félévben a Szilvásváradi két napos gyakorlati képzés ménesi takarmányozás részét Dallos Eszter, a Goldhorse lovas szaktanácsadója tartja.

A nagy népszerűségnek örvendő Szak vezetője, ötletgazdája tananyagának kidolgozója, az UBM munkatársa Prof. Dr. Fehér Károly címzetes egyetemi tanár.