Lovastanár- és Szervező képzés Szilvásváradon

2019. szeptember 20-án és 21-én folytatódott az Állatorvosi Egyetem Lovastanár- és Szervező, Hyppológus képzése Szilvásávradon, ahol a Goldhorse munkatársai, Reischl Sámuel (UBM Farm Zrt. cégvezető) és Dallos Eszter (Goldhorse kereskedő) előadó tanárokként voltak jelen.

A leendő hyppológus hallgatók a pénteki napon a lipicai ló tenyésztésébe, és az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad mindennapjaiba nyerhetett betekintést. Úgy mint négyes fogat befogása, mesterséges termékenyítés munkafolyamatai, múzeumlátogatás mely során a lipicai ménes történelmével ismerkedhettek a hallgatók.

A szombati napot Reishl Sámuel nyitotta meg, gyakorlatias és érdekfeszítő előadásával a ménesi takarmányozásról. Az átfogó előadásban a Goldhorse lótápok megalkotója, kihangsúlyozta egy ménes életében a csikó- és a kancatakarmányozás fontosságát, illetve, hogy kellő odafigyeléssel, hogyan tehetjük gazdaságossá és kifizetődővé a csikónevelést.

A folytatásban Dallos Eszter, aki sok éve aktív díjlovas versenyzője a Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesületnek, mutatta be Mikó Tamás – szintén Szilvásváradi színekben versenyző eredményes díjlovas – és a képzése alatt álló lipicai lovak prezentálásában, a lóidomítás, lókiképzés alapjait és irányvonalait a magasabb szintű díjlovas elemekkel bezárólag.

A hallgatók amellett, hogy rengeteg hasznos információval bővítették tudásukat, egy napsütéses szakmai hétvégét tölthettek a Bükk gyönyörű adottságait élvezve.