Lovaspóló Kupa Andrássy Gróf emlékére

Szeptember 30-október 2-ig Budakeszin a La Ballena Polo Club adott otthont az Andrássy Gyula gróf tiszteletére tartott nemzetközi jótékonysági Póló Kupának. A Goldhorse Holding Zrt. prémium tápokkal, és szójaolajjal jutalmazta a játékosokat az izgalmas torna végén, ami az időjárás miatt korántsem volt izgalommentes.

Az összesen 20 lovasból álló mezőny, négy nemzetközi csapatot állított fel. A hazai játékosok mellett, Csehországból, Lengyelországból, Írországból is érkeztek versenyzők.

A játékosok, a kupa apropójához méltón fegyelmezettek és elszántak voltak, hogy pontokat zsebeljenek be csapatuknak. Az eső többször is hosszabb-rövidebb szünetek megtartására késztette a rendezőket, a lovak és lovasok testi épségének megőrzése érdekében. Ez a jó és felhőtlen hangulaton mit sem változtatott. Ez a sport, amit a királyok sportjának is neveznek, az angol királyi család kedvenc sportja, így a nemrégiben elhunyt II. Erzsébet emléke előtt is tisztelegtek a résztvevők.

A zártkörű rendezvény helyt adott egy jótékonysági tombolának, melynek bevételét a gödi Gondviselés Háza javára ajánlották fel, amit a Máltai Szeretetszolgálat működtet. A lovaspóló hagyományosan a golfhoz, a teniszhez hasonlóan úri sport, így a jótékonykodás fontos részét képezi ezeknek az eseményeknek.